Direktlänk till inlägg 28 februari 2017

Åsså kom Semmeldagen

Av Sussi - 28 februari 2017 23:37

Jag växte upp, långt ifrån Semmel landet Sverige.

Tittade med jämna mellanrum (typ varje dag från februari, fastan fram till påsk) i Bonniers kokbok. 

Det var  då en fyrfärgsbild, med en stor Semla.

Vi kunde göra mirakel i köket ,mamma och jag, på den tiden.

ALLT UTOM petit chouxer. Om det nu stavas  så.

Å SEMLOR.

Mjölet fungerade inte.

Jag har fortfarande ingen aning om vad som jäser brödet i det landet.

Men jäst var det inte.

Inte såna där gula fyrkanter som vi var vana vid.

Mandelmassan var äcklig.

Fanns bara Creme Fraiche, Creme Double och annat trams. 

Absolut ingen vispgrädde.


Då kan man inte göra Semlor, Hetväggar, ja kalla det vad ni vill.


När jag hade tagit studenten, ville jag inte åka utomlands, som alla mina syskon svischade iväg till.

För jag hade sån kärlek till Semlan.

Bland Annat.


Nu bor jag i ett Semmelöst land. 

Igen.

Hur går det? På Semmeldagen?

JOOO

Jag blir bjuden av svensk stallkamrat på en fantastisk liten Semla!

Alla smaker, men även här rinner vispgrädden.

Hela barndomen, hur många semlor kan man trycka i sig på en tisdag, vem bantar? ska det vara varm mjölk till eller inte, ja längtan till Sverige bara anföll.


Jamen då åker vi väl till Sverige över helgen!

Äru inte klok? Ska ni åka till Sverige för att äta Semlor???

Typ, och nån till grej.

Men den är underordnad.


Kan man äta Semlor till frukost, lunch och middag?

Kan man äta en trerätters med bara Semlor?

Vi ska pröva.

Så blir det när man åker till Sverige i Semmeltider!!


ps

Semlorna finns nuförtiden på sidan 523 i Bonniers Kokbok.

Inte längre på sidan 483, som på min tid.

Bilden var större förr.

Eller jag var mindre.

Allt är nästan som förr!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 27 oktober 2022 09:48

Man träffar en själsfrände. Man blir helt galen I den personen.     Det är bara så kul och underbart. Vill ses, umgås, prata hänga allt som oftast. Bara vara där och göra saker tehopa.   Så går det en tid. Man blir helt galen PÅ den persone...

Av Sussi - 24 oktober 2022 21:36

Alternativ användning!    Äntligen kan man använda bastun till det som nästan alla använder sin bastu till. Förråd. Fattar Ni hur mycket pengar man tjänar!   Shurgard och Co släng er i väggen. Alla abonemang blir uppsagda. Hyres pengarn...

Av Sussi - 20 oktober 2022 17:09

Hur många Olssons kan man ha i sin närhet. Som man gillar. Allihopa. Finns det inga sura, tvära, kinkiga, inåtvända Olssons?   Dom stavar Olsons nästan likadant. Den stora skillnaden är hur många S som används. Men annars är det svårt att...

Av Sussi - 7 september 2022 19:35

Vilken TUR!   Det är ju så man säger om någon, när det går bra, blir lycklig, hittar sin älskling, flyttar in i sitt älsklingsboende, blir kär i ett djur och får kärlek tillbaka, barnen som tillhör är snygga, duktiga och välartade, solen skiner p...

Av Sussi - 2 september 2022 05:13

När tillfälle ges, ligger jag,  bakåtlutad i min solstol, och lapar sol. Ungefär som katter lapar grädde, för att uppehålla livet och livsandarna. Ger ungefär samma effekt. Ger oss människor överlevnad.   Man blir mätt på sol, värme och kärlek f...

Presentation


Jag vet att vad som helst kan hända när som helst.

Det är därför jag är helt lugn.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards